Per 1 januari 2018 wordt de Loan-to-Value limiet (schuldgraad) teruggebracht van 101% naar 100%. De starter op de woningmarkt zal dan voor een gemiddelde starterswoning al snel € 8.000,- aan eigen geld nodig hebben om de woning te kunnen kopen.

Lees Meer

Onze felicitatie gaat vandaag uit naar Yvonne; Gisterenmiddag de zaak bij de notaris afgerond voor de financiering van haar eerste woning in 's-Gravenhage! Tameling Hypotheken & Assurantiën mocht zorgdragen voor de begeleiding in de financiering. Wij vonden het erg leuk om Yvonne in deze zaak te ondersteunen!

Dit seizoen is 5,9% van alle verzekerden overgestapt naar een nieuwe zorgverzekering. Dat maakte voorzitter André Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) op basis van voorlopige cijfers van Vektis bekend in zijn nieuwjaarstoespraak. In totaal gaat het om ruim 1 miljoen overstappers.

Lees Meer

De regelgeving rond leningen en hypotheken brengt veel oudere mensen met een aflossingsvrije hypotheek in moeilijkheden. Daarom moeten hypotheekverstrekkers flexibeler kunnen zijn in de voorwaarden voor een (nieuwe) lening of hypotheek, zegt seniorenorganisatie ANBO.

Lees Meer

De gemiddelde huizenprijs voor doorstromers dreigt in 2018 boven de nieuwe grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) uit te komen. Oorzaak hiervan ligt met name in de sterk stijgende huizenprijzen grote en daardoor ook steeds meer middelgrote steden.

Lees Meer