Het Nationaal Restauratiefonds verlaagt de rentes voor restauratie en verduurzaming van rijksmonumenten van 1,5% naar 1% (tot 20 jaar vast). Het is sinds vorig jaar mogelijk om naast de restauratie ook het verduurzamen van een rijksmonument laagrentend te financieren via het Restauratiefonds.

Lees Meer

Europese consumentenorganisaties willen een verbod op de koersopslag die commerciële partijen in rekening brengen voor het omrekenen van lokale valuta naar euro’s. Consumenten die buiten de eurozone in euro’s pinnen, betalen een toeslag die kan oplopen tot 12% van het te pinnen bedrag.

Lees Meer

Serviceprovider VKG wijst er op dat het veiligheidscertificaat van een alarmsysteem in een motorrijtuig beperkt geldig is.

Lees Meer

Uit onderzoek van de AFM bij vijftien hypotheekaanbieders blijkt dat nog niet alle aanbieders in alle gevallen een correct bedrag voor het vervroegd aflossen van de hypotheek in rekening hebben gebracht. Meerdere huizenbezitters betaalden een te hoge vergoeding (boeterente) voor vervroegde aflossing.

Lees Meer

Rondkomen, complexe financiële producten en het houden van overzicht worden als lastiger ervaren dan 10 jaar geleden. Als consumenten hulp vragen stappen ze eerder bij een financieel adviseur binnen dan bij een bank.

Lees Meer