Starterslening

Wilt u voor het eerst een woning kopen, maar staan de hoge woonlasten u in de weg? Met de starterlening kunt u, in de meeste gevallen, toch de woning kopen die u op het oog heeft.

Bepalingen gemeente Katwijk bestaande woning

De maximale koopsom bedraag € 245.000 incl.kosten (verwervingskosten). De maximaal te verstekken starterslening is € 30.000 of 20% van de koopsom.

Voorwaarde is dat u 18 jaar of ouder bent en nog nooit in het bezit bent geweest van een koopwoning en minimaal drie jaar binnen de gemeente Katwijk (dus in Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg) woonachtig bent. Bent u momenteel niet woonachtig binnen de gemeente Katwijk, maar heeft u van de afgelopen 10 jaar minimaal 6 jaar in de gemeente gewoond, dan is een starterslening voor u ook mogelijk.

Bepalingen gemeente Katwijk nieuwbouwwoning

Op 8 mei 2012 heeft de gemeente Katwijk besloten om geen startersleningen meer te verstrekken op nieuwbouwwoningen. Hierop is echter een uitzondering: nieuwbouwplan De Bloem in Rijnsburg. Dit is een project van De Raad Bouw. De woningen worden verkocht door De Raad Makelaars. Voorwaarde is dat de maximale koopsom € 189.000 incl.kosten (verwervingskosten) bedraagt. De maximaal te verstekken starterslening is € 30.000 of 20% van de koopsom. Voor meer informatie neemt u contact op met Paul Tameling (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Gunstige voorwaarden

De starterslening, aangeboden door SVn en uw gemeente, overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van uw woning en het bedrag dat u bij uw bank maximaal kunt lenen volgens de normen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hoogte van de Starterslening hangt af van uw inkomen, uw eigen vermogen en de voorwaarden van uw gemeente.

De starterslening heeft een rentevaste periode van 15 jaar en heeft een looptijd van maximaal 30 jaar. De eerste drie jaar hoeft u geen rente en aflossing te betalen. Hierna betaalt u in principe rente en aflossing. Indien u denkt de maandlast niet te kunnen betalen, dan kunt u, tegen betaling, bij ons een hertoets aanvragen die wij bij SVn indienen. Na goedkeuring gaat u een maandlast betalen die past bij het inkomen dat u op dat moment heeft, gekoppeld aan de dan geldende normen van de NHG.

De gemeente bepaalt

Uw gemeente heeft voorwaarden opgesteld waaraan u moet voldoen om voor de Starterslening in aanmerking te komen. Ook bepaalt uw gemeente de maximale hoofdsom van de Starterslening die u kunt krijgen.

Onze rol
Wij vragen de Starterslening aan bij SVn en doen dat namens uw gemeente. Wij behandelen ook uw aanvraag en verzorgen de verdere afhandeling. De verdere administratie wordt door SVn behandeld.