Paul Tameling - Hypotheekadviseur

‘Een dag niet fluitend naar je werk betekent dat ik beter iets anders kan gaan doen’

Toen ik me in de jaren '80 met veel plezier ben gaan verdiepen in hypotheken, durfde ik er alleen maar van te dromen dat ik zoveel jaren later samen met mijn twee zoons Danny en Jeffrey zou samenwerken in een eigen bedrijf dat zich onder meer bezighoudt met hypotheken. Het is heerlijk om te constateren dat ik mijn werk nog net zo leuk vind als in de jaren dat ik net voor mezelf begon. Het allermooiste is dat ik mijn kennis en enthousiasme in dienst kan stellen van mijn klanten. Voor hen ga ik op zoek naar de beste hypotheek. En dat is de hypotheek die tegemoet komt aan de wensen van de klant.

 

 

Opleiding

  • Vakschool Handel en Middenstand (middenstandsdiploma)
  • Assurantiën C en B (1981/1982)
  • Diploma Erkend Hypotheek Adviseur (2000, ik was daarmee een van de eerste erkende hypotheekadviseurs)
  • Alle Wft diploma's (vanaf 2007)
  • Jaarlijks: alle PE-certificaten
  • Wft basisdiploma's: Hypotheken, Vermogen, Erf- en Successierechten, Schade en Inkomen (WW, WIA). In 2015 zijn de bestaande diploma's vervallen (beslissing van de overheid), en daar zijn de genoemde nieuwe diploma's voor in de plaats gekomen.

Werkervaring

Na mijn schooltijd ben ik begonnen in de bloemen. Tegelijkertijd heb ik de vakschool Handel en Middenstand gedaan. Enkele jaren later ben ik als junior autoverkoper bij Kamsteeg gaan werken. In die tijd heb ik heel veel ervaring opgedaan én de benodigde studie voltooid.

In 1981 ben ik als verzekeringsadviseur gaan werken bij Van Hirtum in Katwijk. Kennis was toen, en nu nog steeds, noodzakelijk. In oktober 1982 had ik dan ook alle gewenste diploma’s op zak. In die tijd werden er enorm veel nieuwbouwplannen ontwikkeld (denk bijvoorbeeld aan Rijnsoever). Dat heeft ervoor gezorgd dat ik mij ben gaan verdiepen in hypotheken. Daar had ik enorm veel lol in, en nog steeds trouwens! Ik ben blij  dat ik de kans heb gekregen om van mijn hobby mijn werk te kunnen maken. Nog steeds geen spijt van! 

Eind 2000 heb ik Tameling Hypotheken & Assurantiën opgericht en, gezien de positie nu, heb ik ook daar geen spijt van. Met z’n drieën hebben we bewezen dat we onze klanten naar tevredenheid adviseren en de service bieden die klanten van ons mogen verwachten.

Nevenfuncties

Secretaris Bedrijvenvereniging Valkenburg ZH.

Hobby’s

Volleybal (in de vakantie), golfen, tennis en ik fiets graag. Niet te vergeten één of twee keer per jaar naar de zon en even niets doen.